Reglement topscorers amateurs

1
Met ingang van het seizoen 2005-2006 gaat de Coen Dillen Stichting starten met de Topscorer van het Brabantse amateurvoetbal.

2
Hiervoor komen de hoofdklasse B en alle 1e , 2e, 3e, 4e klassers bij de zondagamateurs in aanmerking:

3
De indeling is in drie categorieën: Hoofdklasse B, 1e en 2e klasse en de derde categorie bestaat uit de 3e en 4e klasse. Er zijn dus drie topscorers binnen het amateurvoetbal. Naast de drie topscorers zullen de nummer 2 en 3 ook een prijs krijgen.

4
Daar de Hoofdklasse meer competitiewedstrijden afwerkt dan de andere klassen wordt de hoofdklasse apart genomen.

5
De opgave van doelpunten zal geschieden door correspondenten in diverse regio’s. We starten met de volgende regio’s: Helmond/ de Peel, Meierij, Eindhoven/de Kempen, Oss, Uden, Den Bosch en Tilburg.  De correspondenten zijn: Karel de Rooij, Pascal Snijders, Tom Verwijst en Hans van de Kimmenade.

6
Wekelijks zullen de correspondenten de doelpuntenmakers doormailen naar een vast mailadres. Dit kan via de Coen Dillen Stichting of via een nieuw mailadres. De standen zullen wekelijks worden gepubliceerd via Omroep Brabant, kranten en websites.

7
Aan het einde van het seizoen zullen de topscorers worden gehuldigd. Dit zal eind mei van elk seizoen zijn in een nader te bepalen locatie. Naast deze huldiging zullen de drie topscorers aan het begin van het nieuwe seizoen nogmaals in het zonnetje gezet worden tijdens de rust van een thuiswedstrijd van PSV.

8
Voor het seizoen 2005-2006 zullen geen andere verenigingen kunnen deelnemen dan alleen de verenigingen die vallen binnen de eerder gemelde regio’s. In de daaropvolgende seizoenen kunnen andere verenigingen wel deelnemen indien dit door erkende correspondenten uit andere regio’s wordt bijgehouden.

9
Naast de wisseltrofee voor de drie topscorers zijn er ook vaste prijzen. De wisseltrofee dient jaarlijks, in april van elk jaar, in het bezit te zijn van de Coen Dillen Stichting. Hiervoor dient men een overeenkomst te tekenen. Indien een speler drie jaar achtereen de wisseltrofee wint mag hij deze definitief houden. Ook worden er verenigingsprijzen ter beschikking gesteld.

10
Bij constatering van een oneerlijke opgave door de vereniging zal de vereniging per direct worden uitgesloten van verdere deelname en zal de topscorer uit de ranglijst verwijderd worden.

11
Bij afwijkende situaties beslist het bestuur van de Coen Dillen Stichting.